Tilaajan osa on usein melko mairitteleva. Saa päättää ja olla suosittu. Kun olet edustamassa jotakin yhteisöä ja sen varallisuus on paremman puoleinen, on helppoa olla tilaajana. Jos joudut maksamaan omasta kukkarostasi, tilanne on usein hieman erilainen. Yleensä kuitenkin tilaaja maksaa laskut. 

Tilaajan rooleja on monenlaisia ja aina ei lasku olekaan ihan ennakkokaavailujen kaltainen. Voimme olla tilaamassa elämällemme sisältöä, jonka laskusta ei ole tilaushetkellä mitään käsitystä. Saatamme jo nuorena olla valitsemassa elämällemme suunnan, joka voi viedä hyvinkin erilaisiin tilanteisiin. Opiskeluvuodet voivat antaa suunnan elämällemme, mutta myös Herramme voi vaikuttaa elämämme askeliin ja valintoihin. Mikäli annamme Herramme tulla elämämme Herraksi ja suunnan näyttäjäki, voi viimeinen lasku olla erilainen kuin toisen valinnan kautta olisikaan ollut.

Tänään tätä ajatusta kirjoittaessani minua huolestuttaa Suomen "kansankirkon" tilanne. Kirkko kantaa huolta laskuista ja selviytynmisistä. Tiloja myydään ja henkilökunnan vähennyksestä puhutaan. Miksi tähän on voitu ajautua. Eikö tuote ole tänään trendikäs, vai onko jokin muu asia siihen vaikuttanut. Evankeliumin sanoma on kestänyt hyvin vuosituhansien ajan, mutta nyt se alkaa hiipumaan. Onko jokin syy, että näin on käynyt? 

Eikö Suomen kirkoissa enää uskota alkuperäiseen pelastuksen sanomaan ja eikö sitä uskalleta saarnata niin kuin se on kirjoitettu. Onko jokin uusi, kenties "parempi ilmoitus" syrjäyttänyt alkuperäisen ja aidon sanoman?

Uskallan sanoa oman uskoni perusteella, että kirkkoomme on "hiipinyt" viimeisten vuosikymmenien aikana jotain sellaista oppia, joka ei ole sitä alkuperäistä ristin evankeliumia pelastuksesta ja syntien sovituksesta.

On tulossa laskun aika. Lasku on kaksiosainen. Jäsenmäärän vähennyminen on toinen lasku, mutta synkin ja syvällisin lasku on sydämien luopumus oikeasta uskosta, josta Herramme Jeesus Kristus on meitä opettanut ja jo ennalta varoittanut. Nyt kirjoitukset käyvät toteen.

Matteuksen evankeliumi, luku 24:3.

Kun Jeesus istui yksin Öljymäellä, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kysyivät: "Sano meille, milloin se tapahtuu. Mikä on sinun tulemisesi ja tämän aikakauden päättymisen merkki?"
4. Jeesus vastasi heille: "Varokaa, ettei kukaan eksytä teitä.
5. Sillä monet tulevat minun nimessäni ja sanovat: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monia.
6. Te saatte kuulla sodan ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää pelästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei vielä ole loppu.
7. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja monin paikoin tulee nälänhätää ja maanjäristyksiä.
8. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua.
9. Silloin te joudutte ahdistukseen, monia teistä tapetaan, ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden.
10. Silloin monet luopuvat, ilmiantavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan.
11. Monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monia.
12. Ja koska laittomuus lisääntyy, kylmenee monien rakkaus.
13. Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu.
14. Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu."

Tunnetko sinä alkuperäisen evankeliumin sanoman tänäpäivänä? 

Sen varmaan tiedät, että eksytys ei tule kirkon ulkopuolelta, vaan sen sisältä ja se tulee hyvin hienovaraisesti. Sanoma vaikuttaa lähes aidolta. Eksyttävässä sanomassa vain ei ole oikeata evankeliumin pelastavaa ja anteeksi antavaa voimaa, siksi laskusta tulee kallis.

17. kesä, 2013

0

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...