Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus. Sinä lisäät kansan, annat sille suuren ilon; he iloitsevat sinun edessäsi, niinkuin elonaikana iloitaan, niinkuin saaliinjaossa riemuitaan. Sillä heidän kuormansa ikeen, heidän olkainsa vitsan ja heidän käskijänsä sauvan sinä särjet niinkuin Midianin päivänä; ja kaikki taistelun pauhussa tallatut sotakengät ja verellä tahratut vaipat poltetaan ja tulella kulutetaan. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa; se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä. (Jes. 9:1-5)

Iloitse suuresti, tytär Siion, riemuitse, tytär Jerusalem, sillä sinun kuninkaasi tulee sinulle! Vanhurskas ja auttaja hän on, on nöyrä ja ratsastaa aasilla, aasintamman varsalla. (Sak. 9:9)

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Edellä olevat profetiat ovat jo osittain toteutuneet, mutta osa odottaa vielä toteutumistaan. Jumala on tullut ihmiseksi Jeesuksessa ja sovittanut maailman synnin. Jokaisella, joka ottaa sovituksen vastaan on edessään ikuinen elämä Jumalan luona. Sovituksen saamisen ehtona on täysi uskominen Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikana. Muussa tapauksessa voit miettiä paikkaasi ikuisuudessa.

 

Itse Rauhanruhtinas on sanonut: ”Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt! Mutta minä olen kasteella kastettava, ja kuinka minä olenkaan ahdistettu, kunnes se on täytetty! Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta. Sillä tästedes riitautuu viisi samassa talossa keskenään, kolme joutuu riitaan kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan, isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan." (Luuk. 12:49-53)

 

Olet varmasti pannut merkille, että kaikkialla on riita ja siksi soditaan tai laitetaan pakotteita maiden välille. Kaikki on siis kirjoitettu jo ennakolta valmiiksi, että ne toteutuessaan saisivat ihmiset ajattelemaan. Kuka on kirjoittanut kaiken jo valmiiksi? Hän, joka on kaiken näkyväisen ja näkymättömän takana, on Luoja. Mielenkiintoista, että Raamatun ensimmäisissä sanoissa ilmoitetaan kenen kautta kaikki on saanut alkunsa. Johannes todistaa tämän evankeliumissaan (Joh. 1:1-5), että Luoja on Jeesus Kristus:       

Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.

Hän oli alussa Jumalan luona.

Kaikki on syntynyt hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.

Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa.

Loistakoon valo sinullekin tämän joulun aikaan!

18. joulu, 2014

0

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...