Wikipedia antaa selkeät vastaukset kysymykseen, miksi halloweenia juhlitaan:

Halloween on anglosaksisissa maissa pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. vietettävä juhlapäivä, alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä samhain, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli pyhäinpäivän aatto.

Satanistikirkon perustajan Anton LaVeyn 'Saatanan raamatussa' Lavey kirjoittaa Halloweenin ja Vapun olevan kaksi satanismin pääjuhlapäivää.

Nämä asiat eivät ole lähellekään niin kevyesti otettavia kuin miltä ne pikaisesti arvioituna tuntuu.

Tästä kaikesta saatanallisesta ei voi seurata mitään hyvää, vaan pelkkää harmia.

Pahuus tulee aina valkeisiin vaatteisiin pukeutuneena ja on aluksi hyvin viattoman oloinen, mutta hänellä on ”ketunhäntä kainalossa”. Ei pidä uskoa kaikkea, mitä media syöttää.

Apostolien teoissa, luvussa 13, on havainnollistava kertomus Kyproksen matkalta:

6. Kun he olivat kulkeneet koko saaren halki Pafokseen asti, he tapasivat Barjeesus-nimisen juutalaisen miehen, joka oli tietäjä (noita v. 1938 käännöksen mukaan) ja väärä profeetta.

7. Hän oleskeli käskynhaltija Sergius Pauluksen luona, joka oli ymmärtäväinen mies. Tämä kutsui luokseen Barnabaksen ja Sauluksen ja halusi kuulla Jumalan sanaa.

8. Mutta Elymas, tietäjä - sitä hänen nimensä merkitsee - vastusti heitä ja yritti kääntää käskynhaltijaa pois uskosta.

9. Silloin Saulus, toiselta nimeltään Paavali, täynnä Pyhää Henkeä katsoi häneen tiukasti

10. ja sanoi: "Voi sinua, joka olet täynnä kaikkea vilppiä ja petosta, sinä Paholaisen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen! Etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?

11. Nyt Herran käsi on päälläsi, ja sinä tulet sokeaksi etkä näe aurinkoa ennen määräaikaa." Heti hänen päälleen laskeutui synkkä pimeys, ja kulkien ympäriinsä hän etsi taluttajaa.

12. Kun käskynhaltija näki, mitä tapahtui, hän uskoi, ihmetellen Herran oppia.

31. loka, 2014

0

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...