Eksymmekö jos kuuntelemme kaikkea, mitä meille tarjoillaan?

Keskikesän suuria juhlia ja kokoontumisia on tuhkatiheään Suomen niemellä. On festareita, konsertteja, näytelmiä jos jonkin kaltaista. Minun mielestä kyseenalaisempia tilanteita on olla kuuntelemassa puhujaa, joka eksyttää kuulijoitaan. Kuulijat uskovat toiseen, kun taas esiintyjällä on aivan toinen tarkoitus.

Hengelliset kokoontumiset ovat puhuttelevia, mutta myös joskus pelottavan vaarallisia. Jos puhuja tuo omaa oppiaan esille ja se ei olekaan meidän Herramme ja Luojamme inspiroimaa, vaan harhaoppia jostakin muusta lähteestä, silloin olemme vaikeuksissa. Kuka ottaa vastuun, jos opetus ei ole oikeaa Jumalan sanaan Raamattuun sitoutunutta.

Näiden kysymysten kanssa ovat monet tämän kesän aikana joutuneet paneutumaan.

Voit pohtia tykönäsi ainakin seuraavia varoituksen sanoja Raamatusta:

Kun Jeesus istui yksin Öljymäellä, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kysyivät: "Sano meille, milloin se tapahtuu. Mikä on sinun tulemisesi ja tämän aikakauden päättymisen merkki?" Jeesus vastasi heille: "Varokaa, ettei kukaan eksytä teitä. Sillä monet tulevat minun nimessäni ja sanovat: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monia. (Matt. 24:3-5)

Kun he olivat kulkeneet koko saaren halki Pafokseen asti, he tapasivat Barjeesus-nimisen juutalaisen miehen, joka oli tietäjä ja väärä profeetta. Edellä oleva on Raamattu kansalle käännöksestä ja seuraava on 1938 käännöksen mukaan: Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus. (Ap.t. 13:6)

Minä olen tunnistanut ainakin yhden tällaisen Barjeesuksen, noidan/tietäjän, oletko sinä tunnistanut?

30. heinä, 2014

0

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...