Jouluna olemme herkällä tunnolla ja koemme taivaan kosketuksen lähempänä kuin ehkä muulloin arjen keskellä. Jeesus on jouluna meillä seimen lapsena. Enkelit ja taivaallinen sotaväki voivat myös näyttäytyä meille kuvaelmissa ja jouluseimessä.

Onko tämä se koko totuutemme tästä asiasta? Pääseekö pelastava Jeesus meitä lähelle ja voiko hän tehdä majansa meidän sydämiin? Tässä onkin sitten se iso kysymys.

Profeetta Jesaja kirjoittaa 700 vuotta ennen asioiden toteutumista seuraavaa:

Ilosanoma saapuu vuorten yli

        Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen sanoman ja sanoo Siionille: - Sinun Jumalasi on nyt kuningas!

Jeesus syntyi juutalaisena 2000 vuotta sitten seimeen todella 700 vuotta tämän profetian jälkeen.

Jesaja kirjoittaa myös seuraavaa:

Herran Voideltu tuo ilosanoman

Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä Herra on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille. Hän on lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleiden kirpoamista, julistamaan Herran suosion vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän juhlapäähineen tuhkan sijaan, antamaan heille iloöljyä murheen sijaan ja ylistyksen viitan masentuneen hengen sijaan. Ja heitä kutsutaan vanhurskauden tammiksi, Herran istutukseksi hänen kirkkautensa ilmoittamiseksi.

Nämä edellä olevat sanat Jeesus lausui heti julkisen toimintansa alussa.

Sanat ovat myös meille suomalaisille tälle päivälle ja niiden tarkoitus on antaa meille selkeä sanoma siitä, mitä meidän on tehtävä, jotta vältymme ikuiselta erolta Jumalastamme.

15. joulu, 2013

0

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...