Elämä on rakentamista.

Ihminen on luova ja siksi haluaa tehdä jotain, rakentaa. Rakentaa voidaan kahdelle perustalle. Vahva perusta kestää, mutta heiveröinen pettää ja katoaa. Ihminen on joko ymmärtäväinen ja rakentaa kalliolle tai tyhmä ja rakentaa murenevalle hiekalle.

Kallio ja hiekka ovat kuvauksia uskomme teistä. Uskommeko kallioon vai hiekkaan.

Jeesus sanoo: "Sen tähden jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, on verrattavissa järkevään mieheen, joka rakensi talonsa kalliolle. Tuli sade, virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät taloa vastaan, mutta se ei sortunut, sillä sen perustus oli laskettu kalliolle.

Entä, mitä merkitsee se hiekalle rakennettu talo?

Voimakas sade syöksyy alas ja panee rakennuksen koetukselle. Vesivirta on kuva Jumalan tuomiosta. Ihminen joko pysyy pystyssä tai kaatuu. Kysymys on elämästä tai kuolemasta, pelastuksesta tai kadotuksesta.

Se, joka ei kuule eikä tee, ei ollenkaan rakenna. Tässä on kysymys henkilöstä, joka kuulee Jeesuksen sanan, mutta joka ei välitä siitä. Jos hän olisi välittänyt, hän olisi rakentanut sen perustukselle, kalliolle. Nyt hän sen sijaan rakensi hiekalle, ja perustus tuntui lujalta ja kiinteällä niin kauan kuin aurinko paistoi. Mutta kun sade ja myrsky tulivat, talo ei kestänyt koetusta.

Kestääkö sinun perustuksesi tämän ajan sateissa, siis koettelemuksissa. Oletko ajatellut elämäsi matkaa ikuisuudesta käsin?

Onko elämäsi omaa yritystä, vai luotatko Jumalaan?

 

 

13. loka, 2013

0

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...